Mitt bibliotek Blog Teamet vårt Ta en prat Anbefalte verktøy Login

Unngå denne lønnstabben

lønn regnskap Oct 24, 2022

 

Det å drive for seg selv er ingen lek, men siden vi liker det vi gjør så holder vi liksom ut det meste.. Lange arbeidsdager, lite lønn, aldri fri osv.. Du skjønner hva jeg mener. 

Og man skulle jo tro at man ble belønnet for å skape sin egen arbeidsplass, men her må jeg dessverre skuffe deg. For slik er det ikke. I hvert fall ikke når det kommer til sykdom..

Norge er et velferdsland og vi som bor her nyter godt av mange sosiale goder. Blant annet retten til dagpenger og sykepenger dersom vi er lønnsmottakere.. Men, dersom du skulle være så "uheldig" å være ansatt i eget selskap, så er det - tro det eller ei - vanskeligere å få disse rettighetene. 

For det er faktisk spesifikke krav med henhold til lønnen du har tatt ut. 

Trodde du virkelig at det holdt å ha betalt skatt og arbeidsgiveravgift? Da må du dessverre tro om igjen. For her til lands blir du behandlet annerledes om du er ansatt i ditt eget selskap, enn om du for eksempel var ansatt i Kiwi. Det er ikke til å tro, men det gjør det ikke noe mindre sant..

Jeg forklarer deg alt du trenger å vite i denne videoen for at du IKKE skal gjøre samme feil som veldig mange andre gründere gjør.. Det kan nemlig koste deg dyrt, som om sykdom i seg selv ikke er dyrt nok..

Vetle

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.