Mitt bibliotek Blog Teamet vårt Ta en prat Anbefalte verktøy Login

Aldri ta ut lønn av innskutte midler

lønn regnskap skatt Apr 11, 2023

Du må for all del IKKE finne på å ta ut lønn av innskutte midler.. det kan jeg love deg at du kommer til å angre på hvis du for eksempel blir sykemeldt, som man jo kan bli over natten.. La meg fortelle deg om noe som skjedde en av mine klienter i 2022.

En klient stiftet et selskap og skjøt inn ca en halv million kroner i dette selskapet. Dette er ikke uvanlig, da mange oppstartsbedrifter må starte et sted, og har ikke alltid inntjening fra første sekund. Derfor kan det være greit å starte med en buffer, slik som i denne situasjonen, for å ha råd til for eksempel kostander som jo gjerne løper fra første sekund. 

Vedkommende tok også ut lønn av disse pengene, og betalte arbeidsavgifteravgift som man skal. Dessverre så ble personen sykemeldt etter en liten stund, og sendte en søknad til NAV for å kunne motta sykepenger. Søknaden ble avslått. Hvorfor? Jo, fordi personen ikke hadde rett til sykepenger på bakgrunn av at vedkommende hadde tatt ut lønn av innskudd. 

Se videoen over for å unngå å gjøre denne tabben som kan koste deg dyrt!

Vetle

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.