Reisen fra Gründer til Revisor og tilbake igjen

Året var 2009.

Etter å ha tapt 80% av mine hardt oppsparte midler i finanskrisen i 2008 fant jeg et amerikansk produkt som jeg hadde stor tro på, og som ingen solgte i Norge. 

Jeg kontaktet leverandøren og sikret meg agenturet etter litt forhandling frem og tilbake. Dette ble starten på mitt første selskap, og en intensiv læreperiode i hvordan man driver nettbutikk. 

Jeg bestilte det første varepartiet med min siste rest av sparepenger, og tenkte at det fikk bære eller briste. Heldigvis for meg gikk det over all forventing, og plutselig hadde jeg en nettbutikk som genererte en pen inntekt.

Eneste problemet var at jeg ikke ante hva jeg holdt på med, økonomisk sett. Kalkylene var med dagens perspektiv helt idiotiske, og jeg gjorde alle tabber en gründer kan gjøre. 

Jeg kommer aldri til å glemme brevet fra Skatteetaten om at selskapet mitt sto i fare for å bli tvangsoppløst på grunn av manglende levert årsregnskap. 
Årsregnskap? Må jeg levere årsregnskap? Hvor?

Som sagt, jeg har gjort alle feilene en gründer kan gjøre. 

Økonomi og regnskap måtte jeg bare lære meg, og hvor kan man lære det bedre enn på revisjonsstudiet? 

Under revisjonsstudiet forelsket jeg meg i koblingen mellom regnskap, bedriftsøkonomi og entrepenørskap. 

Jeg ble fascinert av hvilken kritisk suksessfaktor det er for små bedrifter å ha god nok økonomisk kompetanse.

Etter studiet valgte jeg å nedskalere nettbutikkdriften til et nivå jeg kunne opprettholde mens jeg gjorde karriere innenfor fagfeltet mitt de siste 8 årene.

Først som økonomisjef, deretter som autorisert regnskapsfører i regnskapsbyrå og til slutt som daglig leder og partner i regnskapsbyrået Vekstra Sør i Kristiansand. 

Idag bruker jeg min kompetanse til å hjelpe gründere og eiere av små businesser ved å gjøre regnskap enkelt og forståelig for alle. 

Mvh
Vetle Valsgård